Βατερλώ της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής: Για άλλη μια φορά έφυγε με άδεια χέρια ο Κ. Μητσοτάκης

Από τις κυρώσεις που θα «δαγκώνουν» του Πέτσα, στο φιάσκο της Συνόδου Κορυφής

Μία βαριά διπλωματική ήττα δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής καθώς οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας ούτε καν μπήκαν στο τραπέζι και παραπέμφθηκαν για τις καλένδες του Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Νέα ήττα της “χαλαρής” πολιτικής Μητσοτάκη: Η ΕΕ αποφάσισε ότι δεν είναι ώρα για κυρώσεις στην Τουρκία!

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφυγε για άλλη μία φορά με άδεια χέρια, δηλώνοντας μάλιστα ότι οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός. «Η Ευρώπη έκανε ένα βήμα. Συνήθως η Ευρώπη κάνει ένα βήμα τη φορά. Έκανε όμως ένα βήμα το οποίο αποτελεί την πιο ισχυρή μέχρι σήμερα προειδοποίηση προς την Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «για την Ελλάδα οι κυρώσεις αυτές καθαυτές δεν είναι αυτοσκοπός, η απειλή όμως των κυρώσεων σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά είναι το καλύτερο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας μα ασκήσουμε πίεση στην Τουρκία για να αλλάξει συμπεριφορά».

Ωστόσο λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 26 Αυγούστου, η κυβέρνηση έλεγε άλλα. Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για κυρώσεις που θα «δαγκώνουν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα από την ΕΕ, είχε δηλώσει ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ θα καταθέσει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων κατάλογο μέτρων σε βάρος της Τουρκίας, αλλά σε κάθε περίπτωση «είναι βέβαιο ότι οι κυρώσεις θα δαγκώνουν».

«Ανέμελος στην Ελλάδα με την πανδημία, ανέμελος και στην Ευρώπη με την Τουρκία» ήταν το καυστικό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να κάνει λόγο για μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές ήττες των τελευταίων δεκαετιών.

Δείτε ακόμη: Αλ. Τσίπρας: «Ανέμελος στην Ελλάδα με την πανδημία, ανέμελος και στην Ευρώπη με την Τουρκία ο Κ. Μητσοτάκης»

«Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σήμερα σαν να βγήκε από άλλη Σύνοδο Κορυφής. Την ώρα που ο Ερντογάν μιλάει για λογικές χώρες της ΕΕ που απέτρεψαν τις κυρώσεις και ότι υπάρχουν δικαιώματα της Τουρκίας που ήρθε η ώρα να της δοθούν, ο Έλληνας πρωθυπουργός πανηγυρίζει λέγοντας ότι η ΕΕ έκανε ένα ακόμη βήμα και ότι οι κυρώσεις “που θα δαγκώνουν” και τις οποίες είχε ο ίδιος θέσει ως στόχο, δεν είναι αυτοσκοπός» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί